Financial Explosive Device

Publicerat den Kategoriserat som Billiga lån, Okategoriserade
billigare lån ekonomisk analys

Finansmarknadens fullkomligt explosionsartade rally sedan bottnarna i mars har accentuerats av framförallt två ting 1: ECB och FED som ökat sina program för tillgångsköp och 2: en amerikansk Non-Farm-Payroll-siffra med tillhörande arbetslöshetsstatistik som sopade banan med världens alla makrostrateger och prognosmakande ekonomer.

Hur kan jag som investerare tänka framåt?

Det som nyligen fått marknaden på bättre humör, positiv makro och centralbanksaktivitet, behöver fortsätta för att marknaden inte skall bli besviken. Sårbarheten för negativa överraskningar har ökat vilket diagrammet ovan beskriver på ett bra sätt. Alternativt är volatilteten som marknaden prissätter den just nu för hög och då behöver vi se säljare av volatilitet för att motivera nuvarnade aktienivåer.

Det blir intressant att följa börsbolagens guidningar för hur början av tredje kvartalet kan komma att se ut i samband med kvartalsrapporterna som rullar in snart. Redan på torsdag får vi en mycket viktig indikator när månadsstatistik för amerikansk sysselsättning och arbetslöshet kommer. Arbetslösheten förväntas sjunka till 12,4% från 13,3% och antalet nya jobb i USA utanför jordbrukssektorn förväntas öka med 2,9 miljoner. Marknaden lär vara känslig för avvikelser från estimat, oavsett håll.

För dig som är mer aktiv kanske det kan vara värt att se över portföljen inför semestern?

Trevlig sommar och lycka till med investeringarna.

/Magnus på Avanza