ARN: Rekordrean på el ogiltig

Publicerat den Kategoriserat som Billiga lån, Okategoriserade
billigare lån Skellefteå kraft arn

Ett rekordlågt fast elpris på bara åtta öre fick kunderna att rusa till Skellefteå Krafts sajt tidigt på morgonen den 22 september. Men priset var följden av ett tekniskt fel, och nu slår ARN fast att kunderna borde begripit det.

Det låga priset på bara åtta öre gav rusning till Skellefteå Krafts sajt, som tidvis låg nere på grund av hög belastning. Men ett antal personer hann ändå binda sitt avtal på den extremlåga nivån.

Nu har Allmänna reklamationsnämnden (ARN) slagit fast att eftersom elpriserna under dagarna kring den 22 september låg på omkring 7–8 kronor så borde kunderna förstått att det var fel, och därför säger de att avtalen som slöts är ogiltiga – trots att flera kunder hann få bekräftelse i mejlen.

”I det här fallet gjordes bedömningen att det är allmänt känt i samhället att elpriserna är höga och att priset, som motsvarade ungefär en procent av det korrekta priset, var så lågt att konsumenten borde ha förstått att det var felaktigt”, skriver Marcus Isgren, ARN:s chef, i ett pressmeddelande.