Billigare el i Finland

Publicerat den Kategoriserat som Billiga lån
billigare lån och el i finland

Finland har beslutat att tillfälligt sänka momsen på el i landet. Det till följd av höga energipriser. Det är bland annat något som har en positiv påverkan på den som kör elbil.

Momsen på elen sänks från 24 till 10 procent. Sänkningen är tillfällig från 1 december till 30 april 2023. Det påverkar också priserna på snabbladdning.

Ionity berättar:

– Från och med idag fram till den 30 april 2023 kommer Finland att genomföra momsändringar från 24 till 10 procent. Därför har vi justerat vår prissättning därefter, skriver Ionity.

I Finland är det vanligt att betala snabbladdningen med minutpris. Det gäller även hos Ionity. Nu ligger drop-in-priserna på Ionity på 0,70 euro per minut eller 0,31 euro per minut för den som har ett abonnemang. Det är en sänkning från 0,79 respektive 0,35 euro.

Billigarelan.se kommentar:

Desto snabbare vi i Sverige pressar politikerna och påpekar att man i Finland klarar av att sänka moms desto snabbare kan även vi i Sverige får billigare el. Så sätt igång och maila din lokala politiker eller din riksdagspolitiker redan idag.