Ikano Bostad bygger i södra Stockholm

Publicerat den Kategoriserat som Billiga lån, Okategoriserade
billigare lån bostadslån

Ikano Bostad planerar att bygga 63 hyresrätter i Rågsved i södra Stockholm.

Inom ramen för Stockholms stads satsning Fokus Hagsätra-Rågsved, där staden vill förstärka stadsdelarna med 3 000 – 4 000 bostäder, planerar Ikano Bostad att bygga 63 hyresrätter.

Bostäderna kommer att ligga längs Bjursätragatan i Rågsved som en del av en detaljplan bestående av cirka 430 bostäder – både bostadsrätter och hyresrätter. Tisdagen den 6 december startade samrådet för utvecklingen av området, som kommer att pågå fram till den 3 februari 2023.

– Vi har funnits i Rågsved i snart 20 år och planerar att vara kvar här minst lika länge till. Vi gjorde vårt första förvärv 2005 och efterhand som bostäderna blir klara kommer vi att fortsätta att långsiktigt äga och förvalta dem som en del av vårt bestånd i Hagsätra och Rågsved, säger Ikano Bostads fastighetsutvecklingschef Mikael Berg, i en kommentar.

Ikano Bostad äger sedan tidigare 1 700 bostäder i Hagsätra och Rågsved.

Ikanogruppen är en privatägd internationell företagsgrupp med moderbolaget Ikano S.A. baserat i Luxemburg. Gruppen var från början en del av Ikea, men blev självständigt 1988. Ikano ägs av familjen Kamprad.

Ikano är verksamt i 17 länder i Europa, Nordamerika och Sydostasien. Verksamheten bedrivs inom:

  • Detaljhandel (Filippinerna, Malaysia, Mexico, Singapore, Thailand)
  • Dataanalys (Storbritannien)
  • Fastigheter (Sverige, Danmark)
  • Finans (Danmark, Finland, Norge, Polen, Ryssland, Storbritannien, Sverige, Tyskland, Österrike)
  • Försäkring (Schweiz)
  • Produktion (Meixco, Polen)
  • Servicekontor (Luxemburg)

Ikano Bostad äger, utvecklar och bygger kvadratsmarta lägenheter i växande städer i Sverige. Vi har både hyresrätter och bostadsrätter.